Caprese saláta

Megosztás -

Caprese saláta

Íme egy klasszikus olasz étel, amely egyszerű, de finom: a Caprese saláta. A paradicsom, a mozzarella és a bazsalikom ízletes és friss kombinációja, amely a trikolor színeivel idézi meg Olaszországot. A Caprese saláta az 1940-es években Capri szigetén született, és azóta a világ egyik legnépszerűbb salátájává vált. Friss olívaolajjal és balzsamecettel érdemes meglocsolni.

A Caprese saláta egy klasszikus olasz saláta, amely paradicsomból, mozzarella sajtból és bazsalikomból áll. A saláta egyszerű, de ízletes, és Olaszországot idézi meg a trikolor színeivel.

Hozzávalók (4 adaghoz)

Elkészítés

  1. A paradicsomokat alaposan mossuk meg, majd vágjuk őket fél centiméter vastag szeletekre.
  2. A mozzarellát is vágjuk fél centiméter vastag szeletekre.
  3. A tálaló tányéron vagy tálban váltakozva rendezzük el a paradicsom- és mozzarella szeleteket.
  4. A bazsalikomot tépkedjük le a levelekre, és tegyünk egyet-egyet minden paradicsom- és mozzarellaszeletre.
  5. Locsoljuk meg a salátát 3 evőkanál extra szűz olívaolajjal és 1 evőkanál balzsamecettel. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  6. Hagyjuk pihenni a salátát néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Frissen tálaljuk.

Tápanyagtartalom (egy adagban)

Kalória 170 kcal
Szénhidrát 8 g
Fehérje 15 g
Zsír 18 g
Telített zsírsavak 8 g
Transzzsírsavak 0 g
Koleszterin 40 mg
Nátrium 400 mg
Rost 3 g
Cukor 3 g

Buon appetito! Jó étvágyat!

Kép forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.