Eredeti olasz Lasagne recept
Az autentikus olasz lasagne egy isteni, rétegezett tésztaétel, amelyben egyszerre találkozik a finom darált hús, a gazdag paradicsomszósz és a többféle sajt íze. Ez a klasszikus olasz étel egy igazi csemege, amelyet mindenki imádni fog. A rétegekben összeérő ízek és textúrák garantáltan lenyűgözik majd a családot és barátokat egyaránt.
Hozzávalók (6-8 adaghoz)
- 250 gramm lasagne tészta lapok
- kevés olívaolaj
- 500 gramm darált marhahús
- 1 közepes fej hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 csésze paradicsomszósz
- 1 csésze ricotta sajt
- 1 csésze reszelt mozzarella sajt
- 1 csésze reszelt parmezán sajt
- 1 csésze friss bazsalikom levél
Előkészítési idő | 15 perc |
---|---|
Elkészítési idő | 60 perc |
Összesen | 75 perc |
Elkészítés
- Először készítsük elő a húsos szószt. Egy serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. Süssük addig, amíg a hús szép barnára pirul.
- Öntsük hozzá a paradicsomszószt, és főzzük néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Adjunk hozzá friss bazsalikomleveleket és sót, borsot ízlés szerint.
- Közben főzzük ki a lasagne tésztát sós vízben, amíg al dente lesz. Majd öblítsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
- Egy kiolajozott tepsibe helyezzünk egy réteg lasagne tésztát, majd kenjük rá a húsos szószt és szórjuk meg ricotta, mozzarella és parmezán sajttal. Ismételjük meg ezt a rétegzést, amíg az összes hozzávalót felhasználjuk. A legfelső réteg legyen sajttal borított.
- Takarjuk le a tepsi alufóliával, majd tegyük előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig, amíg a tészta megpuhul és a sajt szépen ráolvad.
- Amikor elkészült, vegyük le az alufóliát és süssük még néhány percig, hogy a teteje szép aranybarnára piruljon.
- Vegyük ki a sütőből és hagyjuk néhány percig pihenni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.
Tápanyagtartalom (egy adagban)
- Kalória: 450 kcal
- Szénhidrát: 30 g
- Fehérje: 25 g
- Zsír: 30 g
- Telített zsírsavak: 15 g
- Transzzsírsavak: 0 g
- Koleszterin: 90 mg
- Nátrium: 500 mg
- Rost: 4 g
- Cukor: 6 g
Ez az autentikus olasz lasagne recept igazi ízorgiát nyújt, és tökéletes választás lehet egy családi vacsora vagy baráti összejövetel alkalmával. Próbáld ki ezt a klasszikus olasz ételt, és élvezd a gazdag ízeket és textúrákat, amelyek garantáltan elvarázsolnak mindenkit az asztalnál!
Kép forrása: pexels.com