Eredeti olasz Lasagne recept

Megosztás -

Eredeti olasz Lasagne recept

Az autentikus olasz lasagne egy isteni, rétegezett tésztaétel, amelyben egyszerre találkozik a finom darált hús, a gazdag paradicsomszósz és a többféle sajt íze. Ez a klasszikus olasz étel egy igazi csemege, amelyet mindenki imádni fog. A rétegekben összeérő ízek és textúrák garantáltan lenyűgözik majd a családot és barátokat egyaránt.

Hozzávalók (6-8 adaghoz)

  • 250 gramm lasagne tészta lapok
  • kevés olívaolaj
  • 500 gramm darált marhahús
  • 1 közepes fej hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csésze paradicsomszósz
  • 1 csésze ricotta sajt
  • 1 csésze reszelt mozzarella sajt
  • 1 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1 csésze friss bazsalikom levél
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 60 perc
Összesen 75 perc

Elkészítés

  1. Először készítsük elő a húsos szószt. Egy serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. Süssük addig, amíg a hús szép barnára pirul.
  2. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, és főzzük néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Adjunk hozzá friss bazsalikomleveleket és sót, borsot ízlés szerint.
  3. Közben főzzük ki a lasagne tésztát sós vízben, amíg al dente lesz. Majd öblítsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
  4. Egy kiolajozott tepsibe helyezzünk egy réteg lasagne tésztát, majd kenjük rá a húsos szószt és szórjuk meg ricotta, mozzarella és parmezán sajttal. Ismételjük meg ezt a rétegzést, amíg az összes hozzávalót felhasználjuk. A legfelső réteg legyen sajttal borított.
  5. Takarjuk le a tepsi alufóliával, majd tegyük előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig, amíg a tészta megpuhul és a sajt szépen ráolvad.
  6. Amikor elkészült, vegyük le az alufóliát és süssük még néhány percig, hogy a teteje szép aranybarnára piruljon.
  7. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk néhány percig pihenni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.

Tápanyagtartalom (egy adagban)

  • Kalória: 450 kcal
  • Szénhidrát: 30 g
  • Fehérje: 25 g
  • Zsír: 30 g
  • Telített zsírsavak: 15 g
  • Transzzsírsavak: 0 g
  • Koleszterin: 90 mg
  • Nátrium: 500 mg
  • Rost: 4 g
  • Cukor: 6 g

Ez az autentikus olasz lasagne recept igazi ízorgiát nyújt, és tökéletes választás lehet egy családi vacsora vagy baráti összejövetel alkalmával. Próbáld ki ezt a klasszikus olasz ételt, és élvezd a gazdag ízeket és textúrákat, amelyek garantáltan elvarázsolnak mindenkit az asztalnál!

Kép forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.