Egyszerű rizottó (Risotto semplice)

Megosztás -

Egyszerű rizottó (Risotto semplice)

Készítsd el az ízletes és krémes Rizottót ezzel a klasszikus olasz recepttel. Ez az ikonikus étel a rizs tökéletes párosítása friss zöldségekkel, ízesítőkkel és a sajtok gazdag ízével. A rizottó elkészítése egy igazi gasztronómiai élmény, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Lépj be az olasz konyha világába és készítsd el otthon ezt a fantasztikus fogást, amely tökéletes választás lehet egy ízletes vacsora vagy különleges alkalom során.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 320 g Arborio rizs
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 60 ml száraz fehérbor
  • 60 g reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 40 perc
Összesen 50 perc

Elkészítés

  1. Egy lábasban melegítsük fel a zöldségalaplevet, és tartsuk melegen.
  2. Egy másik lábasban melegítsük fel az olívaolajat és a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
  3. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk 1-2 percig, amíg áttetszővé válik.
  4. Öntsük hozzá a fehérbort, és főzzük, amíg teljesen elpárolog.
  5. Kisebb adagokban adjuk hozzá a meleg zöldségalaplevet a rizshez. Főzzük lassú tűzön, és keverjük folyamatosan, amíg a rizs felszívja a levet.
  6. Ismételjük meg ezt a lépést addig, amíg a rizs megpuhul, de még kissé harapható marad.
  7. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a reszelt parmezán sajtot. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  8. Hagyjuk pihenni néhány percig, majd tálaljuk melegen. Díszíthetjük friss petrezselyemmel vagy reszelt parmezánnal.

Tápanyagtartalom (egy adagban)

  • Kalória: 500 kcal
  • Szénhidrát: 60 g
  • Fehérje: 12 g
  • Zsír: 25 g
  • Telített zsírsavak: 10 g
  • Transzzsírsavak: 0 g
  • Koleszterin: 35 mg
  • Nátrium: 700 mg
  • Rost: 2 g
  • Cukor: 2 g

Kóstold meg ezt az olasz ínyencséget, és élvezd a gazdag ízeket és a selymes textúrát! Buon appetito!

Kép forrása: Image by stockking on Freepik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.