Carbonara spagetti (Spaghetti alla Carbonara)

Megosztás -

Carbonara spagetti (Spaghetti alla Carbonara)

A carbonara spagetti az olasz konyha egyik ikonikus fogása, melyet egyszerűen imádni fogsz.

A selymesen krémes szószban sült pancetta vagy szalonna, parmezán sajt és friss tojás találkozik, hogy egy igazi csemege szülessen. Ez a fogás az olasz gasztronómia egyik legfinomabb darabja, amelyet egyszerűen elkészíthetsz otthon.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 400 gramm spagetti tészta
  • 150 gramm pancetta vagy szalonna, apróra vágva
  • 4 tojás
  • 100 gramm reszelt parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Összesen 30 perc

Elkészítés

  1. Kezdjük a spagetti előkészítésével. Forraljunk fel bőségesen sós vizet egy nagy lábasban, majd főzzük a spagettit az al dente állag eléréséig. Közben készítsünk elő egy tálban a szószhoz szükséges hozzávalókat.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a pancetta vagy szalonnát, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Ez adja majd a szósz karakteres ízét és textúráját. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, de hagyjunk benne egy kevés zsírt.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat a reszelt parmezán sajttal. Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Óvatosan keverjük össze, hogy homogén masszát kapjunk.
  4. Amikor a spagetti elkészült, szűrjük le, de ne öblítsük le vízzel. Azonnal tegyük át a serpenyőbe a pirított pancettához. Keverjük össze, hogy a tészta megkapja a szalonna ízét.
  5. Azonnal adjuk hozzá a tojásos-parmezán keveréket a forró spagettire. Azonnal keverjük össze a tésztával, hogy a tojások megszilárduljanak és bevonják a tésztát a selymes szósszal.
  6. A tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal. A carbonara spagettit azonnal tálaljuk, amíg még melegen és frissen élvezhetjük.

Tápanyagtartalom (egy adagban)

  • Kalória: 700 kcal
  • Szénhidrát: 70 g
  • Fehérje: 30 g
  • Zsír: 35 g
  • Telített zsírsavak: 15 g
  • Transzzsírsavak: 0,2 g
  • Koleszterin: 200 mg
  • Nátrium: 600 mg
  • Rost: 4 g
  • Cukor: 2 g

Allergének:

  • tojás
  • tejtermék - parmezán sajt
  • szalonna vagy pancetta

A carbonara spagetti elkészítése gyors és egyszerű, és garantáltan lenyűgöző fogást eredményez. Ezzel a recepttel otthon is könnyedén elkészítheted az olasz kulináris élményt, és elvarázsolhatod vele családod és barátaid ízlelőbimbóit. Jó étvágyat kívánok!

Kép forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.