Egyszerű marha Carpaccio

Megosztás -

Egyszerű marha Carpaccio

A Carpaccio egy klasszikus olasz előétel, amelynek története 1963-ra nyúlik vissza, amikor Giuseppe Cipriani, a híres velencei Harry's Bar alapítója először készítette el ezt az ételt. Eredetileg Amalia Nani Mocenigo grófnő számára alkotta meg, miután megtudta, hogy az orvosok nyers hús fogyasztását javasolták neki. A carpaccio alapját a "carne cruda all'albese" nevű piemonti fogás adta. Az étel nevét Vittore Carpaccio velencei festő után kapta, akinek munkái ismertek voltak jellegzetes vörös és fehér tónusaikról, ami a carpaccio színeit idézi. Azóta a carpaccio világszerte népszerűvé vált, sokféle változatban elkészítve, de mindig megőrizve az eredeti eleganciáját és egyszerűségét.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 300 g vékonyra szeletelt nyers marhahús
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 50 g frissen reszelt parmezán sajt
  • Só és frissen őrölt fekete bors
  • Friss rukkola a tálaláshoz
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 5 perc
Összesen 20 perc

Elkészítés

  1. Tegyük a marhahús a fagyasztóba 30 percre, hogy könnyebb legyen vékonyan felszeletelni.
  2. Vágjuk a húst nagyon vékony szeletekre, majd helyezzük őket a tányérokon.
  3. Csepegtessük az olívaolajat és a citromlevet a hússzeletekre.
  4. Szórjuk meg sóval, borssal és a frissen reszelt parmezán sajttal.
  5. Tálaláskor díszítsük friss rukkolalevelekkel.

Tippek

  • Használjunk jó minőségű, friss marhaúst a legjobb eredmény érdekében.
  • A húst nagyon éles késsel szeleteljük, hogy szép, egyenletes szeleteket kapjunk.
  • Ne hagyjuk sokáig állni a húst a citromlével, mert elkezdhet "főni".

Tápanyagtartalom (egy adagban)

  • Kalória: 200 kcal
  • Szénhidrát: 1 g
  • Fehérje: 20 g
  • Zsír: 12 g
  • Telített zsírsavak: 4 g
  • Koleszterin: 40 mg
  • Nátrium: 80 mg

Allergének:

  • Tejtermékek: Parmezán sajt.
  • Hús: Azok számára, akik érzékenyek a nyers húsra.

A Carpaccio elegáns, könnyű és ízletes előétel, amely tökéletes kezdete lehet egy olasz étkezésnek. Jó étvágyat!

Buon appetito!

Kép forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások

Kategóriák

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.