Egyszerű paradicsomos pizzaszósz recept

Próbáld ki az egyszerű paradicsomos pizzaszósz receptjét, amely tele van friss paradicsom ízekkel és illatokkal. Ezzel az egyszerű, de ínycsiklandó szósszal a pizzáid még ízletesebbek és autentikusabbak lesznek. Kezdd el felfedezni az olasz ízek világát!
Hozzávalók
- 400 gramm konzerv (aprított), vagy hámozott paradicsom (darabolt)
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál cukor (opcionális, a paradicsom természetes savasságának csökkentésére)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Előkészítési idő | 10 perc |
---|---|
Elkészítési idő | 20 perc |
Összesen | 30 perc |
Elkészítés
- Melegítsd fel az olívaolajat egy közepes lábasban közepes lángon. Adj hozzá finomra aprított fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
- Add hozzá az aprított paradicsomot a lábasba, majd fűszerezd oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel. Opcionálisan hozzáadhatod a cukrot is a paradicsom természetes savasságának csökkentésére. Ízlés szerint sózd és borsozd meg.
- Keverd össze alaposan a paradicsomszószt, majd hagyd forrni. Miután felforrt, csökkentsd a hőt alacsonyra, és fedd le a lábast. Főzd további 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, és a szósz kissé besűrűsödjön.
- Amikor a paradicsomszósz elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd terítsd a pizza tésztára, hagyva egy kis szélecskét.
Tápanyagtartalom (egy adagban)
- Kalória: 139 kcal
- Szénhidrát: 16 g
- Fehérje: 2 g
- Zsír: 8 g
- Telített zsírsavak: 1 g
- Transzzsírsavak: 0 g
- Koleszterin: 0 mg
- Nátrium: 420 mg
- Rost: 5 g
- Cukor: 9 g
Ezzel a házi paradicsomszósszal készített pizza még finomabb lesz, élvezd az ízek varázsát!! Jó sütést és jó étvágyat kívánok! Buon appetito!
Kép forrása: Pexels.com