Tonhal saláta (Insalata di Tonno)
Az Insalata di Tonno (Tonhal saláta) egy ízletes és tápláló olasz étel, amely a könnyed és friss ízek kedvelőinek igazi kedvence lehet. Ez a fogás a lédús tonhal, friss zöldségek és olivabogyók harmonikus kombinációját kínálja, melyeket finom olívaolaj és vörösborecet koronáz meg.
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 2 konzerv tonhal olívaolajban (kb. 200 g)
- 2 közepes méretű paradicsom, felkockázva
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 1 kisebb uborka, felkockázva
- 1 közepes paprika (választható), felkockázva
- 50 g fekete olivabogyó
- 50 g zöld olivabogyó
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez
Előkészítési idő | 15 perc |
---|---|
Elkészítési idő | 15 perc |
Összesen | 30 perc |
Elkészítés
- A tonhalat csöpögtessük le az olajából és szedjük darabokra egy tálba.
- Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, hagymát, uborkát és paprikát a tonhalhoz.
- Vegyünk fel két külön tálkát, és az egyikben keverjük össze az extra szűz olívaolajat és a vörösbor ecetet. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
- Öntsük a dresszinget a tonhal és zöldségek táljára, majd alaposan keverjük össze.
- Adjuk hozzá az olivabogyókat a salátához és forgassuk össze.
- Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Tápanyagtartalom (egy adagban)
- Kalória: 200 kcal
- Szénhidrát: 10 g
- Fehérje: 15 g
- Zsír: 10 g
- Telített zsírsavak: 2 g
- Transzzsírsavak: 0 g
- Koleszterin: 25 mg
- Nátrium: 400 mg
- Rost: 4 g
- Cukor: 3 g
Allergének:
- hal
Az Insalata di Tonno az egészséges és ízletes olasz konyha egyik remekműve. A friss alapanyagok és az olívaolaj gazdag ízei egyedülálló élményt nyújtanak, amelyet szívesen fogyaszthatunk előételként, könnyű vacsoraként vagy akár egy nyári piknik kísérőjeként is. Készítsd el ezt a könnyed és tápláló salátát otthon, és élvezd az ízek varázsát! Buon appetito!
Kép forrása: pexels.com