Margherita pizza

A Margherita pizza az olasz konyha egyik klasszikusa, amely egyszerűségével és ízével rabul ejt. A friss paradicsom, mozzarella sajt és bazsalikom tökéletes harmóniája egyenesen Olaszország ízeibe repít. Ez a fogás az olasz konyhaművészet egyik legismertebb remekműve, amelyet bármikor elkészíthetsz otthon.
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 400 gramm pizza tészta (vásárolható vagy házilag elkészíthető)
- 1/2-1 csésze paradicsomszósz
- 200 gramm mozzarella sajt, felszeletelve vagy apró darabokra tépkedve
- 4-5 darab érett paradicsom, vékony szeletekre vágva
- Friss bazsalikom levelek
- Extra szűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Előkészítési idő | 20 perc |
---|---|
Elkészítési idő | 15 perc |
Összesen | 35 perc |
Elkészítés
- Készítsd elő a pizza tésztát az előírásoknak megfelelően, vagy használj vásárolt tésztát. Gömbölyítsd és pihentesd a tésztát meleg helyen, amíg felkészülsz a többi hozzávalóval.
- Melegítsd elő a sütőt a legmagasabb hőfokra, és készítsd elő a sütőlemezt vagy pizzakövet, amire a pizzát helyezni fogod.
- Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizza tésztát vékonyra és kerekre. Helyezd a tészta alá olívaolajjal meglocsolva, majd teríts rá paradicsomszószt, hagyva egy kis szélecskét.
- Helyezd a paradicsomszószra az előkészített paradicsom szeleteket. Szórd meg a mozzarella sajttal, és díszítsd friss bazsalikom levelekkel. Sózd és borsozd ízlés szerint.
- A pizzát helyezd a meleg sütőbe, és süsd addig, amíg a tészta aranyszínűre sül, a sajt pedig olvadni kezd, általában 10-15 percig tart. Figyeld, hogy ne égjen meg!
- Miután megsült, vedd ki a sütőből, locsold meg extra szűz olívaolajjal, és még friss bazsalikom levelekkel díszítsd.
Tápanyagtartalom (egy adagban)
- Kalória: 400 kcal
- Szénhidrát: 50 g
- Fehérje: 15 g
- Zsír: 10 g
- Telített zsírsavak: 6 g
- Transzzsírsavak: 0 g
- Koleszterin: 20 mg
- Nátrium: 400 mg
- Rost: 4 g
- Cukor: 4 g
Allergének:
- glutén
- tej
A Margherita pizza elkészítése izgalmas és ízletes élményt nyújt. A tészta ropogós lesz, a paradicsom lédús, a mozzarella pedig omlós és krémes. Ez a tradicionális olasz fogás minden pizzarajongónak kihagyhatatlan. Jó étvágyat kívánok!
Kép forrása: pexels.com